top of page

TRUPA

Amintește-ți prima dată când ai fost la un spectacol și ai văzut trupa ta preferată. Ai purtat tricoul lor și ai cântat fiecare cuvânt. Nu știai nimic despre politica de scenă, tunsori sau ce era cool. Tot ce știai era că această muzică te face să te simți diferit. Cineva te-a înțeles în sfârșit.

Despre asta este muzica.

Gerard Way

De ce este atât de important cântatul într-o trupă?

Muzica modernă s-a schimbat drastic din a doua jumătate a secolului XX. Drept urmare, mulți oameni obișnuiți au început să cânte muzică; unii dintre ei chiar au devenit profesioniști și superstaruri rock ‘n’ roll. Astăzi, acest fenomen este atât de răspândit încât aproape oricine s-a gândit la un moment dat să cânte la un instrument. Și sincer vorbind, credem că acesta este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face în viață. Indiferent dacă doriți să deveniți profesioniști sau dacă o faceți doar pentru distracție, ceea ce este important este că, învățând diferite tipuri de muzică, obțineți o nouă modalitate de exprimare artistică.

Dar oare trupa oferă doar distracție? Sau ar trebui să îți însușești toată teoria muzicală, tehnici și cântece doar ca să poți sta în camera ta și să improvizezi pe o piesă de bază? Ei bine, scopul muzicii este de a transmite un mesaj și de a-l împărtăși cu restul lumii. În plus, este și mai bine atunci când o faci împreună cu alte câteva persoane care au aceleași opinii, care împărtășesc gusturi identice sau similare. Desigur, copiii și adolescenții tind întotdeauna să se grupeze și să facă ceva împreună. Dar a cânta într-o trupă aduce cu siguranță multe avantaje în comparație cu a sta pe loc și a nu face nimic.

Dezvoltă abilitățile sociale și de comunicare
Când joci singur, nu trebuie să comunici cu nimeni altul decât cu tine. După cum am spus, copiilor și adolescenților le place să se întâlnească și să facă lucruri împreună. Dar socializarea, în acest caz, aduce și alte provocări în a face față problemelor ca trupă, iar când apare o problemă, există întotdeauna o modalitate mai bună de a comunica dacă nu îți plac ideile altcuiva. Acesta este exact lucrul pe care oricine îl va putea învăța când cântă într-o trupă. Odată cu trecerea timpului, membrii trupei s-ar putea confrunta cu diferite provocări în a găsi un teren comun pe diferite probleme, însă mințile tinere învață cum să se adapteze și să socializeze. Atât rezultatele pe termen scurt, cât și cele pe termen lung atunci când vine vorba de abilități sociale, cu siguranță că vă vor surprinde.

Dezvoltă munca în echipă
A construi sau a face ceva,orice, cu un grup de oameni, având un obiectiv comun, este un lucru cu care orice individ va avea de a face mai devreme sau mai târziu în viață. Și oare există o modalitate mai bună și mai distractivă de a practica aceasta decât a fi parte dintr-o trupă?


A scrie lucruri originale sau a face un aranjament muzical necesită multă implicare din partea tuturor membrilor și exact așa înveți să faci parte din echipă. Însuși actul de a coordona fiecare notă pe care o cântă toate instrumentele este extrem de important. Este un proces lung și minuțios, dar după ceva timp, înveți să gândești împreună ca un grup de indivizi într-o echipă cu un scop comun.

Dezvoltă abilitățile muzicale
Evident, o astfel de experiență în care trei, patru sau mai mulți oameni cântă împreună poate beneficia în mod clar de abilitățile muzicale ale fiecărui membru în parte. Când lucrează împreună pentru a crea o armonie perfectă, unul dintre primele lucruri pe care tinerii membri ai trupei îl învață este cum să-și adapteze dinamica și alte aspecte ale cântării. Fiecare membru are propriul său „spațiu” și îndeplinește o anumită funcție. Aceasta înseamnă că fiecare are propriul teritoriu sonic care ar trebui respectat dacă dorește să obțină rezultate bune. Pe scurt, ei vor avea șansa de a auzi și simți muzica dintr-o perspectivă diferită - ca interpret și nu doar ca ascultător.

Lucrurile pot deveni cu adevărat interesante atunci când membrii trupei încep să învețe despre minunile improvizației și bruiajului. Desigur, acesta este ceva pe care muzicienii mai experimentați îl fac de obicei. Dar chiar și cei mai tineri și mai puțin experimentați sunt liberi să melodieze și să improvizeze, și este una dintre cele mai bune modalități pentru ei de a pune în practică toată teoria muzicală plictisitoare pe care au învățat-o.

Și sa nu începem să vorbim despre întreaga utilizare a echipamentului și efectelor. Atunci când cântă cu un grup de oameni, tinerii muzicieni au în sfârșit șansa de a realiza cum trebuie să fie stabilite efectele lor și ce pot face ele de fapt. A cânta într-o trupă este practic un lucru obligatoriu dacă într-o zi vrei să devii muzician profesionist. Este, prin urmare, destul de evident că experiența completă a trupei este esențială pentru oricine intenționează să devină muzician profesionist.

INSTRUCTORI

dan chitara.jpg

Dan Cristian Ionita

marius tobe.jpg

Marius Popa

bottom of page