THEBEAT
Art Studio
Studiul Tobelor - Beneficii
Reduce stresul: Poate ameliora frustrarea, dezamăgirea și stresul. Doar câteva minute la tobe vă poate stimula starea de spirit. Asemenea unui „alergator”, creierul toboșarului eliberează endorfine. Stimularea fizică a tobei și vibrațiile sonore care rezonează prin fiecare celulă din corp stimulează eliberarea emoțiilor negative.
Crește capacitatea creierului și performanța academică: Coordonează toate cele patru membre pentru a lucra împreună în același timp, folosești ambele părți ale creierului simultan. Acest tip de activitate cerebrală poate îmbunătăți nivelul IQ-ului unei persoane. Poate crește performanța academică, în special la matematică; la urma urmei, toboșarii trebuie sa conteze! Tobele pot ajuta, de asemenea, elevii să învețe fracții, frecvențe și intervale.
Dezvoltă încrederea: Toba este puternică. Pentru a avea succes, toboșarii trebuie să învețe să cânte dinamic: tare și blând. A reusi un ritm puternic necesită curaj și încredere. În procesul învățării instrumentului, toboșarii își dezvoltă o mentalitate de dezvoltare. Adică, trebuie să crezi că poți învăța părți provocatoare pornind încet și descompunându-le. Abilitatea de a împărți sarcinile complexe în părți ușor de gestionat se manifestă în multe domenii ale vieții. A crede că ești capabil să înveți materiale dificile este crucial pentru a depăși obstacolele atât în muzică, cât și în viață.
Dezvoltă abilitățile motorii: Tobele necesită o sincronicitate între codificarea vizuală a creierului și coordonarea musculară a corpului. Cercetările arată că toboșarii sunt mai capabili să-și controleze funcțiile motorii, posedă un grad mai mare de dexteritate, sunt mai buni la activități care necesită mâini stabile și au capacitatea de a reacționa rapid. Cântatul la tobe necesită coordonarea atât a abilităților motorii fine, cât și a celor grosiere, a vitezei mentale, a capacității de ascultare și a capacității de a automatiza mișcările.
Are efect terapeutic: Natura senzorială fizică a tobei oferă o experiență estetică unică. Cercetări recente indică faptul că toba accelerează vindecarea fizică, întărește sistemul imunitar și ajută la eliberarea traumei emoționale. Toba are un efect pozitiv asupra anxietății, durerii, oboselii, depresiei și problemelor comportamentale. În timp ce cântă la tobe copiii își întăresc capacitatea de a se concentra și de a lucra asupra controlului impulsurilor și abilităților de luare a deciziilor.
Oferă un mod de exprimare: Cântatul la tobe îi poate ajuta pe oameni să se exprime și să intre în contact cu starea lor emoțională. Tobele ne ajută să ne conectăm la nucleul nostru, ne îmbunătățește sentimentul de împuternicire și ne stimulează expresia creativă.
Ne pune în formă: Nimic nu-ți activează adrenalina ca și cântatul la tobe! O sesiune de exersare a tobei este o modalitate excelentă de a transpira în timp ce te distrezi. Toboșarii ard în medie 270,4 calorii în 30 de minute doar cântând la setul de tobe pe ritm.
Ajută la legarea de prietenii noi: Când înveți tobe îți creezi oportunități de a întâlni oameni noi și interesanți. S-ar putea să vă treziți că vă formați propria trupă sau vă alăturați unui ansamblu de percuție.
Învățare pe tot parcursul vieții: Poți fi toboșar la orice vârstă. Odată ce ai început, poți continua să cânți cât de mult vrei. Învățarea tobelor îți va îmbunătăți viața cu mult dincolo de primele lecții și, atâta timp cât nu te oprești niciodată din învățat, vei avea nenumărate oportunități de a te perfecționa, de a cânta și de a fi atât de bun pe cât vrei tu să fii.
Ne face prezenți: Când cineva cântă la tobe, el se plasează aici și acum. Unul dintre paradoxurile ritmului este că are atât capacitatea de a-ți muta conștiința din corpul tău în tărâmuri dincolo de timp și spațiu, cât și de a te înrădăcina ferm în momentul prezent.