CHITARA

Cant la chitara, pentru ca îmi place sa fac mult zgomot. Iar chitara este cel mai bun mod de a face zgomote puternice.

Kim Thayil

Cred ca avem de a face cu un intreg univers cuprins intre cele 6 corzi. Chitara este un instrument complex datorita functiilor muzicale pe care le poate capata, si prin totalitatea expresiilor de care acest intrument este capabil. Fie ca ne jucam, fie ca suntem seriosi si dedicati, acest instrument poate sa se plieze pe gustul si pe aspiratiile oricui.

 

Fiind un instrument al sincronicitatii dintre sunet, ritm si propriul corp, invatam sa ne punem gandurile in oridinea cea mai avantajoasa. In acelasi timp invatam sa ii ascultam pe cei din jur in masura potrivita, pentru a avem o relatie armonioasa cu acestia. Nu in ultimul rand, invatam sa avem curajul sa ne exploram personalitatea, dincolo de ceea ce cuvintele pot exprima. Pe scurt... Joaca, armonie, personalitate.

Basul este iubit mai cu seama de cei care vor sa faca parte dintr-o trupa de pop-rock sau jazz. Chitara bas si tobele asigura ritmul unei trupe si cu toate ca nu este un instrument foarte dificil de invatat, studiul sau necesita dedicare. Ritmul este foarte important pentru un basist, desi in dinamica unei trupe, basistul pare cam cel mai relaxat muzician de pe scena. La limita inferioara a auzului, deși e posibil să nu auzim cele mai scăzute frecvente, le simtim in corp. Intrucat sunetul de bas nu ajunge la urechile noastre cu aceeasi energie ca si sunetul de frecvente inalte, tindem sa ignoram instrumentul, insa intr-o trupa el detine un rol vital.

INSTRUCTORI

dan chitara.jpg

Dan Cristian Ionita

marius tobe.jpg

Marius Popa

luis.jpg

Luis Butuza