top of page

CHITARA

Cânt la chitară, pentru că îmi place să fac mult zgomot. Iar chitara este cel mai bun mod de a face zgomote puternice.

Kim Thayil

Un întreg univers!

Cred că avem de a face cu un întreg univers cuprins între cele 6 corzi. Chitara este un instrument complex datorită funcțiilor muzicale pe care le poate căpăta, și prin totalitatea expresiilor de care acest intrument este capabil. Fie că ne jucăm, fie că suntem serioși și dedicați, acest instrument poate să se plieze pe gustul și pe aspirațiile oricui.

Fiind un instrument al sincronicității dintre sunet, ritm și propriul corp, învățăm să ne punem gândurile în oridinea cea mai avantajoasă. În același timp învățăm să îi ascultăm pe cei din jur în măsura potrivită, pentru a avea o relație armonioasă cu aceștia. Nu în ultimul rând, învățăm să avem curajul să ne explorăm personalitatea, dincolo de ceea ce cuvintele pot exprima. Pe scurt... Joacă, armonie, personalitate.

Basul este iubit mai cu seamă de cei care vor să facă parte dintr-o trupă de pop-rock sau jazz. Chitara bas și tobele asigură ritmul unei trupe și cu toate că nu este un instrument foarte dificil de invățat, studiul său necesită dedicare. Ritmul este foarte important pentru un basist, deși în dinamica unei trupe, basistul pare cam cel mai relaxat muzician de pe scenă. La limita inferioară a auzului, deși e posibil să nu auzim cele mai scăzute frecvențe, le simțim în corp. Întrucât sunetul de bas nu ajunge la urechile noastre cu aceeași energie ca și sunetul de frecvențe înalte, tindem să ignorăm instrumentul, însă într-o trupă el deține un rol vital.

INSTRUCTORI

dan chitara.jpg

Dan Cristian Ionita

marius tobe.jpg

Marius Popa

WhatsApp Image 2023-09-12 at 19.09_edited.jpg

Misha
Onceanu

bottom of page